You might like

44 Comments

  1. klu pro yg handle bolasepak ok..klu cibai yg handle..cibai la jadinya..kita pernah keluarkan banyak duit utk berlatih di liga eropah..katanya sparring yg berkualiti akan memajukan bolasepak malaysia..tapi bila sampai ke level asean..kita sengaja catur game supaya tak jumpa team2 yg kuat asean..kat mana logiknya..

  2. Nampak ada gaya gegenpressing (high pressing) oleh player Malaysia. Mungkin pengaruh Lim Teong Kim dengan NFDP. High pressing ni tipikal team dari Jerman.

  3. Ranking negara dalam FIFA: Malaysia – 166. Laos – 171. Gembira dengan kemenangan tapi tak membawa apa2 makna dalam menilai prestasi permainan Malaysia. Kita hanya boleh membuat penilaian tentang prestasi pasukan Malaysia bila melawan pasukan yg di atas ranking Malaysia. Ranking FIFA negara Thailand – 130. Inilah ujian sebenar buat Malaysia.

  4. Permainan bawah 19 boleh pulak dia orang main hantaran pendek dan hantaran bawah..Tak macam senior..main hantaran jauh..rugi saja..Terbaik permainan Akhyar,Hadi dan rakan-rakan..Good job Bojan Hodak for the first match.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *